Peter Messelink

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het werken met mensen die uit hun kracht zijn geraakt. Mensen vertelden mij dat ze opgebrand, vermoeid of gestrest zijn. Ik heb ontdekt dat, in het werken aan problemen, het vaak niet gaat om het probleem zelf, maar hoe er met deze problemen wordt omgegaan. Vaak lijkt de oplossing te liggen in het beantwoorden van de vraag, echter heb ik gemerkt dat ik mensen pas verder help door ruimte te maken voor wie ze werkelijk zijn. Ik vind het geweldig om mensen te zien groeien.

Mijn ervaring ligt binnen het werken met individuen, (partner)relaties, gezinnen en groepen. Ik heb binnen het maatschappelijk werk ontdekt hoe mensen weer in hun kracht konden komen te staan. Binnen de bemoeizorg heb ik gewerkt met mensen die het vertrouwen in de hulpverlening kwijt waren geraakt en soms zelf het vertrouwen in familie en andere mensen die dichtbij stonden.

Vanuit mijn christelijke achtergrond geloof ik dat we een God hebben die liefdevol is en ons blijft zoeken in wie we werkelijk zijn. Deze achtergrond kan ook helpend kan zijn in de therapie die ik geef.

Na mijn diploma Bachelor of Social Work, heb ik de basisopleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en een diploma Medische Basiskennis. Verder heb ik verschillende certificaten, waaronder: oplossingsgericht werken, Emotionally Focused Therapie (EFT), provocatief coachen en Burn-out en therapeutische aanpak. Wil je meer over mij weten, bekijk dan mijn Linked-In profiel.