Wat anderen zeggen over Samen Op Kracht

V. en V. (echtpaar, 27 en 30 jaar): We hebben de sessies als zeer prettig ervaren. Er is tussen ons wel e.e.a. veranderd. We kunnen elkaar beter begrijpen. Zo kunnen we nu bv. tijdens een discussie zeggen: nu even niet, of tot hier en niet verder. Hierdoor komt het niet tot een enorm grote discussie maar, kunnen we er (redelijk) over praten. Jouw tip om opmerkingen te bekijken met “hoort dit bij mij of is het zijn of haar probleem” werkt goed en daardoor wordt er geen druk gevoeld om te verdedigen of uit te leggen. We hebben ook gesprekken gehad over de manier waarop we met bepaalde dingen omgaan, zoals financiële kwesties of affectie naar elkaar toe. We proberen elkaar meer liefde te tonen en van daaruit de financiële dingen te bespreken. We helpen elkaar hier enorm mee. We doen dit, omdat we dat willen en voelen, en omdat onze relatie er beter van wordt. Al met al is onze relatie beter, fijner, makkelijker en intenser geworden doordat we beter in elkaar kunnen verplaatsen en we meer begrip voor elkaar hebben…. Zelfs in het heetst van de strijd wat nog steeds weleens gebeurd 😜. Enorm bedankt voor je luisterend oor en je persoonlijke, praktische en doeltreffende aanpak! Wij zouden je aan iedereen kunnen aanbevelen omdat je werkwijze persoonlijk, doeltreffend, soms ‘hard’ en confronterend maar zeker ‘to the point’ is!

Linda (cliënt, 38 jaar): Ik had een zeer slechte periode met mijn ex-man en was erg gestrest. Ik had mijzelf compleet weggecijferd in de relatie. Ik wilde weer sterker worden, want het heeft een te lange tijd altijd om de ander gedraaid en daar werd ik erg ongelukkig van. Tijdens de gesprekken zijn mijn ogen open gegaan. In mijn relatie was sprake van huiselijk geweld. Ik wist wel dat mijn ex-man agressief was en dat ik mij niet veilig voelde bij hem, maar toen ik hierbij stil werd gezet besefte ik dat er sprake was van huiselijk geweld. Ik schrok daar behoorlijk van. Ik realiseerde dat ik veel weg had gestopt en eigenlijk deed alsof de problemen die ik had niet zo erg waren.
Ik heb geleerd dat ik van waarde ben en dat ik iemand ben om respectvol te behandelen, door wie dan ook! Ik ben sterker geworden en assertiever. Ook mijn zelfvertrouwen is omhoog gegaan! De gesprekken hebben veel met mij gedaan en ik heb een eigen plek gekregen in hoe ik met situaties om wil gaan. Deze ervaring neem ik mee de toekomst in. Ik ben zeer tevreden over Peter en voelde met geholpen en gesteund. Peter kan goed luisteren en dingen anders verwoorden, waardoor ik dingen anders in ging zien.

Karin (cliënt): Ik heb, op 53 jarige leeftijd, gesprekken gehad met Peter over de invloed van het verleden op het gedrag van heden. Praten met Peter lijkt op een ontspannen gesprek met een goede vriend, die betrokken is, open, integer, je in je waarde laat en dusdanig goed naar je luistert, dat als hij iets zegt, het precies datgene is waar het om gaat, wat aandacht nodig heeft.
Praten met Peter heeft mij geleerd dat ik mezelf weer mag zijn, met al mijn goede en minder goede kanten, iemand om van te houden, precies zoals ik ben vandaag en nieuwsgierig hoe ik zal zijn in de toekomst. Ik ben Ik!
Dank je Peter, dankzij jou heb ik mijn krachten weer teruggevonden, mijn girlpower en weet ik weer hoe van mezelf te houden.

Najat (cliënt): Toen ik contact met je heb opgenomen, kampte ik met mijn onzekerheid. Daardoor liep ik vast in mijn werk en mijn zelfbeeld werd alleen maar negatiever.
Je luisterde naar mijn verhaal zonder een oordeel of mening te hebben of advies te geven. Wat je heel goed deed, is luisteren, samenvatten en doorvragen. Je checkte of je het goed hebt begrepen tevens stelde je mij ook in gelegenheid om nog een keer te horen wat ik had gezegd. Dat vond ik fijn, vooral in de eerste gesprekken omdat ik nogal emotioneel was. Je gaf me ook de ruimte om mijn emotie te uiten.
Vanuit het oplossingsgericht werken stelde je mij vragen die mij aan het denken hebben gezet over mijn persoon, mijn opvoeding, hoe ik met anderen omging en hoe ik functioneerde op mijn werk. Ik vond het fijn dat je af en toe iets deelde uit je persoonlijke ervaring. Dat deed je om een bepaalde situatie beter uit te leggen of een vraag te verduidelijken. Voor mij waren dat momenten die de doorslag hadden in de gesprekken.
Ik heb in de gesprekken geleerd dat veel zaken uit mijn opvoeding/ verleden niet kan veranderen maar wel iets aan mezelf kan doen om daar beter mee om te gaan. zo heb ik geleerd zaken waar ik niets aan kan doen te parkeren. Zaken waar ik nu last van heb bijvoorbeeld op het werk, bespreekbaar te maken. Waar het mij op een gegeven moment om ging is dat ik weer in mijn kracht gezet werd. Daar ging het uiteindelijk om.
Op een gegeven moment voelde ik weer mijn kracht. Toen ik me in mijn kracht voelde, was ik geholpen. Ik denk dat je nooit klaar bent met gesprekken voeren over allerlei mankementen die we hebben als mensen die soms een blokkade kunnen zijn voor onze ontwikkeling. Maar als je als persoon weet waar je kracht ligt, weet ook vanuit die kracht te handelen. Soms maakt het allemaal niet zo veel uit wat je doet. Als je maar in staat bent beslissingen te nemen en achter je beslissingen te staan en te reflecteren op je handelen, dan kom je verder…

Nicolette (cliënt): Ik ben door de gesprekken erg bewust geworden van wat ik aan het doen ben, welke invulling geeft aan de problemen die ik ervaar. Mij is een spiegel voorgehouden die ik niet prettig vond, maar wel erg geholpen heeft. Ook het laatste gesprek heeft mij over de drempel geholpen. Ik werd toen aan mijn lot overgelaten en had geen ankers meer.
Ik heb geleerd beter te zorgen voor mijzelf en milder met mijzelf om te gaan. Ik mag meer mijzelf uiten en zeggen wat ik vind of de discussie aangaan.

Ria (cliënt): Ik heb geleerd beter voor mijzelf te zorgen en op te komen. Ik heb geleerd het probleem te laten daar waar hij thuis hoort en meer krachtiger te zijn in mijn antwoorden naar anderen. Ook heb ik geleerd om niet meer zoveel de ander te gaan redden, maar ook te luistern naar wat ik zelf wil. Mijn samenwerking met Peter Messelink heeft mij gebracht: Inzicht, zelfrespect, verantwoordelijkheid en omgang met de dagelijkse dingen die voorheen niet mogelijk of gecompliceerd waren, worden nu gewogen door mij op een verantwoorde en ongecompliceerde manier.
Dit resulteert in levensvreugde, zelfvertrouwen en plezier kunnen hebben met jezelf en anderen en hiervoor openstaan. Deel uitmaken van de maatschappij zonder jezelf anders te voelen of te vinden.

Peter (cliënt): Mijn algemene ervaring voor ik bij Peter Messelink kwam, was van algemene aard dat wil zeggen pappen en nathouden. Hier bij Peter Messelink ben ik geholpen met de problemen waar ik mee liep en heeft hij mij laten zien hoe ik in elkaar zit en hoe ik daarmee zou kunnen omgaan. Hij heeft mij laten zien dat ik kan vertrouwen op mijn eigen gevoel en interpretatie van dingen. Hierdoor heb ik mijn zelfvertrouwen gevonden die ik de afgelopen 50 jaar was verloren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s